marți, 7 august 2012

Iarna in Melbourne


Si totusi mie imi este frig.Bate un vant aspru care iti patrunde peste tot si care te face sa te opresti din ora in ora la o cafea fierbinte.
Vis a vis de noi este o piscina in aer liber,care este cel mai des folosita dimineata la 6...Nu bag mana in foc ca este incalzita...
Fetele merg in balerini,fara ciorapi,cu o jacheta usoara si un fular aruncat in jurul gatului.Copiii sunt si ei mai mult dezbracati,evident ca nici unul nu are caciula ,desi mie imi vine sa/mi pun si gluga peste caciula de care nu ma despart...
Am uitat acasa fularele,printre multe alte lucruri si culmea,aici nu gasesc nimic....

Imi cer scuze ca nu folosesc corect semnele de punctuatie,folosesc o tastatura pe care nu o cunosc si care e total diferita de ce stiu eu.In afara de asta,nici nu mai vad asa bine.Da,vorbesc serios.
Mi-e teama ca ma apropii de termenul de expirare,de unde si frigul asta din oase.
Of,maica.



4 comentarii:

  1. Ha, ha, ha, ha, ha! Eu, sigur, te inteleg perfect. La mine este la fel, eu cu jacheta cu gluga si copiii de generala in sort si tricou cu maneca scurta. O fata avea direct oe piele o bluza flu-flu care-i cadea peste un umar dezgolindu-l.Alta umbla pe strada cu pantofii in mana, iar eu ma crucesc.Vantul sufla rece ziua desi este soare, mie nu mi-e cald deloc. Abia acum, dupa 5 saptamani ma simt mai bine dupa o viroza chinuitoare in tuse.
    Asa e, nu se poarta ciorapi, pana si copiii la gradinita umbla desculti pe afara ( a mea are sosete sau strampi ).
    Nora mea zice ca asa e aici, eu zic ca ei sunt caliti din generatiile anterioare, dar de pus ceva pe cap, cel mult o gluga de la jacheta.
    Draga mea, dar ce faci tu in Australia? Te-ai mutat ori vizitezi pe cineva?

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea,mi-ar placea sa ma mut drept sa-ti zic:))Nu,suntem aici pentru sase saptamani,am venit cu Jupanu' care lucreaza la un proiect.
    Da,pe mine ma termina vremea,azi a plouat crancen toata ziua.Asta nu ma deranjeaza prea mult,sunt echipata corespunzator,dar vantul ma scoate din minti.
    Tin minte ca acum aproape noua ani,cand eram insarcinata cu copilul cel mare,am venit prima data in Australia si anume in Perth,unde esti tu acum si a doua zi m-am dus la Target si mi-am luat un cojocel pentru ca haina mea de acasa nu facea fata...Am crezut atunci ca era de la sarcina,m-am gandit ca poate oi fi fost mai sensibila,dar acum imi dau seama ca nu...
    Am cautat zilele astea manusi pentru copiii si niste fulare,am plecat asa cam cu capul in nori si nu am gasit mare lucru...
    Toate cele bune iti doresc.Cat mai stai?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cuca, eu mai am sase saptamani aici, trece repede mai ales cand am zile bune si copilul este fericit.
    Sa vezi, era ciudat tare de tot: eu acasa, iarna, dorm la 17 grade insa aici, tot la 17 grade am pus caloriferul in priza, am facut 23, ceea ce nu ma reprezinta, insa, in primele zile a intrat un frig in mine pana in maduva oaselor si semzatia de incomfort ma urmarea mereu. Am fost la 3 dr din 10 in zece zile la altul, cica nu am nimic. Acum cred si eu ca nu am nimic ca m-am tratat babeste cu cataplasme cu mustar, inhalatii cu ceaiuri, frectii cu otet de mere, hahaha!Altfel nu stiu ce faceam ca unul din cei 3 dr. mi-a dat ventolin, un inhalant pentru asmatici, ori eu nu am astm :)))))) asa ca nu l-am folosit.
    Dar, totul e bine cand se termina cu bine, acum sunt in forma, dupa 6 saptamani de tuse chinuitoare si epuizare din ...nimic.
    Draga mea, iti doresc concediu placut si fetelor vacanta placuta (cati copii au aceasta sansa? ). Jupanului ii doresc spor la lucru si cu rezultate imbucuratoare!
    Te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi pare rau ca ai avut astfel de neplaceri si ma bucur sa aflu ca esti ok acum,sa te poti bucura de copiii tai.
    Nu stiu ce sa zic cu caldura,nu stiu cum e la voi,dar aici au un sistem foarte enervant,au aerul conditionat in sufragerie,cu doua guri mari pe unde intra aerul cald si inca o gaura pe hol,dar in dormitoare nu exista nimic.
    Apartamentul fiind destul de mare,oricat as incalzi in sufragerie,nu ajunge mare lucru in dormitoare.Intr-o dimineata erau 17 grade,a fost oribil.
    Si sa nu-ti spun cum e in bai.Eu am si sinuzita din aia urata,care se activeaza instantaneu la frig...
    Acum ne-am mai obisnuit un pic,parca nu mai e asa rau ca la inceput.
    Si dimineata cand il vad pe ala de vis a vis ca vine in chiloti si se arunca in piscina descoperita,ma gandesc ca poate e ceva in neregula cu mine...

    RăspundețiȘtergere