duminică, 30 ianuarie 2011

N-am avut nimic de zis

Nu am scris lately nici un rand, dupa cum se si vede...
O luna mai scarboasa ca asta nu am avut de mult.Eu cu mine am fost in razboi.Unul crancen,inceput de multa vreme,in care doar ne-am ascutit armele.De la inceputul anului am inceput cu adevarat lupta.Una inegala as putea zice,pentru ca eu,cea superficiala,stateam pe margine si ranjeam, stiind ca pot trisa oricand.Mi-am spus mie multe vorbe,m-am urat ingrozitor,mi-am adus aminte de visele mele de demult,mi-am pus pe hartie lucruri,am plans,am urlat,m-am intrebat.Nu am toate raspunsurile,dar parca am mai taiat niste liane din drumul meu.Am inceput cu lucrurile simple,am terminat cu alea complicate.Am iesit ciufulita rau din razboiul asta,dar intr-un mod straniu,extrem de revigorata.
Si peste toate astea,javra asta de iarna care-mi ingheata si sufletul.Dimineata la 7 si ceva cand ies din casa cu M si mergem spre scoala,injur suculent in fularul tras peste gura si ma rog sa nu ma auda bietul copil.Zilele trecute am scos masina si pentru ca plecasem tarziu,nu am mai avut timp sa o dezghet,asa ca am facut un cerculet mic in dreptul ochilor si am mers ca un orbete pana la scoala.Erau -12 grade.Nu inteleg de ce scolile incep la 8.Nu am sa inteleg niciodata asta si nici nu-i inteleg pe aia care sustin cu tarie programul asta stupid.
Asa ca am avut o luna urata din care nu mai am ce sa salvez,am citit cateva carti,nimic notabil,am facut niste prajituri nasoale pe care le-am aruncat a doua zi,nu am iesit in nici un loc frumos,nu mi-am cumparat nimic,am plans mai mult decat am ras.
Acum ma simt bine.Ma uit pe net  la vilele din grecia si imi fac traseul pentru vacanta de vara.Mi-am facut unghiile violet,am facut curatenie luna in casa,mi-am cumparat niste bratari,fetele mele ma iubesc din nou.

H.Murakami spune: Nimic nu e mai infricosator pe lumea asta decat propria ta persoana.

4 comentarii:

  1. Mie mi se pare că sunt o groază de lucruri bune în viaţa ta, luna asta cel puţin: ai avut timp să-ţi aminteşti de vise de demult, unii trăiesc o viaţă şi nici măcar nu formulează unul, nu spune că nu -ţi-ai cumpărat nimic - ţi-ai cumpărat brăţări, ai o maşină cu care circuli pe zăpadă, deci ai cauciucuri de iarnă, apoi copilul! ai un copil şi plănuieşti vacanţe! Şi lasă scriitorii japonezi, că ăştia au altă filozofie...

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ai venit la mine in "casa".Asa pare,ca nu am de ce sa ma plang-si chiar nu am,dar stii cum sunt zilele alea cand nimic nu e bine,nu te simti bine tu cu tine.Ma simt prea grasa,prea nervoasa,prea pretentioasa...dar a inceput sa se risipeasca stratul asta de nori.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aşa te vreau.

    http://cameliasapoiu.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  4. :)
    am vizitat deja,draga doamna profesoara:)

    RăspundețiȘtergere