marți, 4 septembrie 2012

Piata


Principala piata a orasului se numeste Queen Victoria Market si este un loc unde trebuie sa ajungi macar sa cumperi niste suveniruri direct de la aborigeni sau sa mananci traditionalele jam donuts.
Pentru ca noi am stat mai mult decat am fi stat intr-o vacanta normala,am fost nevoita sa gatesc destul de des,asa ca am fost acolo de cateva ori sa cumpar de-ale gurii,in special peste si fructe de mare.
Este foarte aglomerata si lumea te impinge din toate partile,vanzatorii iti sar in fata si striga care mai de care la tine sa le cumperi produsele,toti avand niste voci puternice si miscari ample,incat trebuie sa fii stapan pe tine ca sa nu te opresti si sa te inhate ca si client.
Dan de exemplu nu a putut sa cumpere nimic,pur si simplu nu se poate concentra cand toata lumea se agita in jurul lui si toti se fosgaie si se misca pe langa el,uraste chestia asta,prefera sa stea o ora la supermarket si sa aleaga in liniste ce are de cumparat.
Nici eu nu sunt mare fana,dar daca am ceva de cumparat,cumpar si cu asta basta,nu ma deranjeaza zgomotul.
Ca un facut de cate ori am ajuns acolo fie nu am avut aparatul,fie l-am avut dar fara baterie.In afara de asta nu prea puteam sa fac poze decat pe repede inainte,fetele tinandu-ma de mana permanent,asa ca libertatea de miscare era extrem de redusa.
Ne-am dus de cateva ori acolo,am mancat gogosi fiebinti sau carnati cu varza,am ascultat muzica si ne-am holbat la tarabe.
Piata e un simbol al orasului,este foarte veche,cam de la 1850 si are extrem de multa marfa,este cam de 10 ori mai mare decat Oborul si drept sa spun,nici cu el nu mi-e rusine.
Aici a fost singurul loc din oras unde am auzit vorbindu-se romaneste:)))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu