duminică, 17 iulie 2011

Thassos-vestita Marble Beach si Makryammos Beach (VI)

In ultima zi a vacantei,ne-am trezit cu noaptea-n cap.Si cand spun cu noaptea-n cap,asta este o piatra de incercare pentru familia noastra.Noua ne trebuie mult somn si oricine ne intrerupe de la aceasta sfanta activitate,are de suferit.De data asta,au fost proprii nostri copii,care nu avut somn si s-au gandit sa-si spuna bancuri-evident proaste,incepand cu ora 4 dimineata.Oricat ne-am rugat de ele sa inceteze,oricate perne ne-am pus in cap,pur si simplu nu au incetat.Asa ca,intr-un acces de nervi,le-am imbarcat la 6 fara un sfert in masina si am plecat fara nici un tel anume,implorand soarta sa nu ne ruinam ultima zi de vacanta.Am ajuns in Limenas,in port,dupa aproximativ 40 de minute,de unde ne-am luat cornuri calde,iaurt si eu un amarat de espresso vomitiv.
M-am uitat lung la pescarusi si la vapoare,incercand sa dau un sens acelei zile.





Dupa ce mi-am revenit cat de cat,ne-am hotarat sa ajungem la Marble Beach,o plaja celebra,despre care vuieste internetul.Plaja de marmura,spectaculoasa si supercalifraglistica,ireal de alba si fantastica,veniti lume sa vedeti!!!!!Am plecat din Limenas catre Makryammos Beach-se ajunge foarte repede,sunt si indicatoare peste tot,si inainte sa coboram catre Makryammos,se face un drum in dreapta,neasfaltat si prafuit.Pe acolo se ajunge la minunata plaja.Dupa aproximativ 30 de minute de mers prin hartoape,timp in care am vrut de nu stiu cate ori sa ne intoarcem,am dat si de plaja cu pricina.Era 8 dimineata si bineinteles ca era lume pe plaja.Expresia "la soare te poti uita,dar la dansa ba",se potriveste de minune.Te dor ochii pur si simplu.Nu poti sa stai fara sa te doara capul.Nu stiu daca e fantastica si nemaiintalnita...As zice mai degraba ca e neobisnuita,dar nimic din ce am vazut nu m-a convins sa raman.In primul rand e mica si am vazut cu ochii mintii cum o sa arate pe la 11 asa,cand s-o trezi tot omul...In al doilea rand,albeata aia imi dadea dureri de cap.In al treilea rand,pe deasupra,la mica distanta,treceau camioane incarcate cu marmura probabil,care faceau un zgomot infernal si mult praf.Asa ca,dupa ce ne-am bestializat cu niste poze,ne-am carat rapid.Pe drum,hoarde de masini.De romania.Toti distrusi cand ne vedeau ca ne intoarcem.Ne faceau cu farurile si ne intrebau daca s-a inchis plaja.Nu,nu s-a inchis,duceti-va linistiti!!!!

Camioane,rad in soare...



Tafnosenia planetei...





Imi revin spectaculos:




Pe Dan il dor ochii....de la plaja,evident...


Stralucitoarea apa:





Am lasat in urma prea frumoasa plaja si ne-am indreptat catre Makryammos.Scump,doamna scump!!!6 euro ca sa intri cu masina+ 7 euro sezlongurile.Si nu,nu merita.Plaja cu ifose,frumoasa ce-i drept,pentru Maria a fost raiul pe pamant pentru ca erau niste trambuline in mare,de unde sareai si incercai senzatii tari.A stat acolo ore intregi,nu am reusit sa o scot de acolo nici momita cu suc,nici cu dulciuri.A venit la un moment dat rupta de foame,dupa care a luat-o de la inceput.Plaja este destul de mare,nisipoasa,intrarea in mare este foarte lina,apa este mica pe o suprafata destul de mare.Apa in schimb nu era prea curata,la mal erau alge,dar mai incolo era limpede.Am avut ceva probleme cu mancarea,exista un restaurant si o taverna,ambele exagerat de scumpe,asa ca ne-am multumit cu mancarea de la piscina,hot-dog si sendvisuri calde.Nu m-as mai intoarce acolo,mi-a parut rau ca am fost acolo in ultima noastra zi.


toboganul minune si maria on top



trambulina,cu maria on top:



aici maria si dan:
















10 comentarii:

  1. Noi tocmai am fost acolo si e adevarat ca drumul e lung si prafuit si ca nu au de mancare decat niste sandwich-uri (foarte bune de altfel). Dar e bine amenajata plaja, oamenii sunt foarte ok, muzica e ok. Am facut plaja, ne-am balacit si am facut un pic de snorkeling si nu ni s-a parut asa orbitoare marmura. Noi am considerat ca a meritat efortul si am stat acolo pana a trecut soarele. Deci cred ca depinde de cum percepe fiecare lucrurile. Descrierea ta ne-a ajutat sa gasim mai usor locul, deci multumim.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga anonim,

    Mă bucur ca v-am fost de folos si ca v- a placut.Banuiesc ca in septembrie e altfel acolo,poate si lumina cade mai moale,poate nici nu e atâta lume ca in iulie.
    Oricum ar fi si indiferrent de părerea mea,Thassos e un loc minunat.Te mai astept pe blog:)

    RăspundețiȘtergere
  3. EU DORESC SA MERG ACOLO IN IULIE 2012, DAR VREAU SA MA CAZEZ LA MAKRYAMMOS BUNGALOWS HOTEL
    VOI ACOLO ATI FOST CAZATI SAU V-ATI DUS DOAR ASA, NU E PALAJA PRIVATA A HOTELULUI?

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi se par cam rautacioase descrierile din acest material si cam rupte de realitate. M-am intors de curand din Thassos si am avut placerea sa vizitez cele 2 plaje descrise aici, pe langa alte 6-7 plaje. Pot spune ca cele doua sunt intr-adevar deosebite, fiecare in felul ei. Nici vorba de durut ochii la prima, iar a doua fiind privata, e normal sa platesti.(acolo este un Resort de 4*, cu preturile ca atare). Singurul minus dupa mine este drumul catre prima (Marble) care este intr-adevar destul de neplacut, insa in niciun caz nu se merge 30 min. Sunt 4 km de la asfalt iar eu am facut cu masina 15 min cu ochii pe ceas.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Anonim,

      Descrierile mele sunt ale mele,rautacioase sau nu.Pana la urma suntem diferiti,nu putem vedea lucrurile la fel,fiecare judeca dupa ce a vazut in viata si dupa cum stie sa aprecieze.
      Am fost si anul asta in Thassos,nu am mai fost pe plajele despre care am vorbit,desigur,am descoperit alte locuri frumoase.
      Nu am nici o problema cu Makryammos,bineinteles ca fiind un resort de 4 stele trebuie sa platesti,dar nu e genul meu de plaja,nu asta este Grecia mea.
      Cat despre Marble,drumul chiar a fost oribil si noi am mers foarte incet,de asta am facut asa mult.
      Cat despre faptul ca sunt rupte de realitate....Aici vorbim despre realitatea cui?A mea este cea descrisa aici,desigur.
      De ce ar fi mai buna realitatea ta?
      Oricum multumesc pentru comentariu:)

      Ștergere
  5. in momentul asta cand scriu acest comentariu chiar sunt in thassos. astazi de dimineata am zis sa mergem sa vedem celebra plaja marble beach... este doar parerea mea dar nu m-a impresionat cu absolut nimic. am ajuns acolo pe la ora 11, era deja plina, cu romani, cu muzica, cu tipete din apa... nu am ramas am fost la golden beach. mi-a placut mai mult, mult mai linistita si persoane cu bun simt. la marble beach intr-adevar apa are o ciloare de vis si pietricele de marmura ii dau un farmec aparte. nu stiu... poate oamenii sunt de vina. sper ca poate candva romanul o sa se civilizeze pana atunci pacay ca nu poate sa stea doar acasa sau sa se multumeasca cu neptun sau mamaia. peste 50%din masinile de pe insula sunt de romania... singurele masini care merg pe axul drumului sunt de romania... singurele depasiri sunt facute de romani... singurele masini care depaseau pe drumul prafuit spre marble beach erau gipane de romania care ii puneau la respect intr-un nor de praf pe ceilalti inclusiv pe cei care preferau sa parcurga distanya pe jos iar aceia nu erau romani... poate intr-o zi romanul va invata respectul. pana atunci toate bune...

    RăspundețiȘtergere
  6. Recomand si eu aceasta destinatie, noi am fost intr-un weekend prelungit de rusalii dar am zis ca revenim cu siguranta intr-o vacanta :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca va duceti toti la muzica si sezlonguri, aia e.. La 300 m de manelaria de plaja sufocata de romani este adevarata Marble Beach, o plaja situata intr-un golf unde ancoreaza vase mari pentru a incarca marmura. Acolo nu-s romani, nu e manelarie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai tocami ce ziceam,mai anonim ca nu mi-a placut,tu ce faci ?ma certi la mine acasa?de unde sa visez ca e alta marbe beach?scrie in stele..

      Ștergere
  8. Drumul la Marble beach foarte rau cu praf din plin.Daca ajungi dupa ora 9 este plin .Plaja este deosebita si apa de vis Pacat de muzica care este super tare pentru un loc destul de mic.Daca aceasta plaja ar fii in România nimeni nu ar da doi lei pe ea incluzând si drumul.In schimb la plaja de la Makriamos este o plaja super la fel si apa dar lutin cam scump intrarea 3 € de pers si 7 € o umbrela si doua sezlonguri .Oricum merita vazut este ceva mai deosebit ambele locatii.

    RăspundețiȘtergere