sâmbătă, 31 iulie 2010

Stat sau privat

    Daca ai copii,stii ca toate nenorocirile se intampla in general seara, cand nu mai ai unde sa te duci la un cabinet particular,pentru ca toate inchid la 9.Asa ca iei drumul spitalelor de profil,Alexandrescu,IOMC,Elias,etc.
    La Grigore Alexandrescu e cel mai aglomerat,cel mai imputit si cel mai enervant.
     La IOMC au servicii rapide si sunt foarte prompti,dar si acolo e lume si daca asistentele din tura sunt lente,risti sa stai si acolo foarte mult.Despre alte locuri nu stiu sa spun,pentru ca nu am fost,astea sunt aproape de casa.Ba da,am fost odata la Budimex si se poarta destul de urat cu tine si mai stai si la coada la intrare.
    Drept urmare,si daca ai un medic pediatru competent nu te ajuta cu nimic in cazuri de forta majora.Nu ma gandesc acum la febra sau diaree sau alte boli pe care stii ca mama sa le gestionezi pana a doua zi cand ajungi la medic,ma gandesc la cazaturi si alte lucruri mai grave care necesita interventie de urgenta.
    Ca sa mergem mai departe cu discutia,te duci la spitalele de stat sa iti rezolvi o problema urgenta,pe care nu ai cum sa o rezolvi in alta parte pe loc.Dupa ce lucrurile ies oarecum din starea critica,vezi ce e de facut.
    Adica sa alegi un cabinet particular sau unul de stat.Lucrurile nu sunt in alb sau negru.Poate fi bine pentru o anumita situatie sa te tratezi la stat.Eu am nascut la Polizu de doua ori,si nu am avut nici o problema.Din punctul meu de vedere,daca sanatatea ta este buna si daca nu te tragi din os de boier cu galbenii sub saltea,poti fara probleme sa stai doua sau trei zile intr-o maternitate de stat si sa-ti aduci copilul pe lume.Da,asistentele sunt multe dintre ele vaci incaltate si iti vine sa le injuri de mama,dar nu e un capat de tara sa le suporti cateva zile, cand oricum nu te astepti sa te simti de parca ai fi la un spa de 5 stele.
   Mie personal mi se pare o prostie sa nu ai suficienti bani sau sa nu ai bani deloc,dar sa te spargi in fite la nu stiu ce clinica particulara,unde evident iti faci cezariana, ca asa e trendy si e de rahat sa nasti natural,nu-i asa?
Si apoi te dai mare si spui afectat unde ai nascut si ce bestial a fost in rezerva unde aveai HBO si ce frumos s-au purtat asistentele cu tine si ce menu ti-au dat si vai,cat e de rau la stat...Ma gandesc mereu la masinile bestiale de sute de mii de euro,pe care le vad parcate in fata blocului din Militari unde sta mama.Si ma intreb mereu cum poti sa stai intr-un asemenea bloc comunist , dar sa ai bani de o asemenea masina??Cat poti sa fii de taran prost,cocalar imputit si smecher cu lantul de juma de metru pe ceafa ...
   Si ca sa revenim...Nu,nu e rau la stat,depinde cata incredere ai in doctorul tau si cat esti dispusa sa mergi pe mana lui.
  Sunt si cazuri cand esti internat cu copilul tau care este foarte bolnav de stomac,e la un pas de operatie si niste cretine te interneaza intr-un salon unde gasesti copii care au diaree...Atunci te muti intr-o rezerva,evident.
  Sau, sunt si cazuri cand esti internat cu celalalt copil al tau intr-un spital obisnuit,intr-un salon obisnuit,si nu consideri ca e cazul sa platesti pentru o saptamana 1000 de euro...
  Acum cu dintii Ilenei am avut de ales sa merg la doctorul fioros din Plevnei,unde singura varianta era sa-i fac anestezie generala (!!!!!) sau sa aleg un cabinet particular.
   Asa am si facut si m-am dus la Dentestet 4kids si nu am regretat o secunda.Totul a decurs perfect,copii mei vor merge acolo de acum inainte.Sunt profesionisti,iti explica tot ce-i fac copilului,sediul este foarte frumos,cu tot ce trebuie pentru a nu face din asteptare un calvar,cabinetele sunt impecabile,iar preturile absolut justificate.Nu m-am simtit nici macar o secunda jefuita.
  Asa ca exista loc suficient  si de-o parte si de cealalta.Totul e sa cantaresti situatia cu obiectivitate si sa stii clar ce e de facut.

Un comentariu:

  1. pfff am citit pana aici de la sfarsit am luat-o, nu mai am timp acum ca ma cheama cupilu' la datorie, dar maine recuperez.Esti pe gustul meu ceva de speriat! :-))) So join the club coloratului, am ras si m-am destins de numa'!

    RăspundețiȘtergere