sâmbătă, 17 iulie 2010

Asakusa-centrul vechi

  Asakusa este centrul vechi al orasului.Aici gasesti magazine mici,amplasate la parterul locuintelor proprietarilor,locuinte care nu si-au schimbat infatisarea de sute de ani.
  Este o atmosfera plina de culoare,vibranta,cu surprize la tot pasul.Am fost foarte incantate,chiar si fetele au iesit din starea lor de permanenta enervare din ultimele zile si au urmarit spectacolul strazii.
   Trecem de Kaminarimon-Poarta Kaminari,care este prima din cele doua intrari care duc la cel mai mare templu budist din Tokyo,Sensoji.
    Poarta.a fost construita acum mai bine de 1000 de ani si este simbolul din Akasuka.





Poarta este strajuita de doua zeitati care arata de-a dreptul infricosator,una il intruchipeaza pe zeul vantului iar cealalta pe zeul tunetului.



Dincolo de poarta,incepe strada Nakamise,o strada lunga de aproximativ 250 m,care are magazine stanga dreapta cu suveniruri-as fi stat sa ma holbez acolo o zi intreaga-















Locuintele sunt foarte mici.





A doua poarta catre templu:


Templul Sensoji este cel mai popular si faimos templu budist din Tokyo.Inauntru nu ai voie sa faci poze,arata grandios,iar tavanele isi pastreaza inca picturile originale.

In curte este un cazan urias cu tamaie,japonezii considera ca fumul alunga necazurile si bolile.



Pana sa intri in templu,trebuie sa te speli pe maini si pe fata cu apa:









Si pauza de masa:



Continuam plimbarea:





O plimbare cu ricsa costa 8000 yeni,doua persoane,30 minute.E prea mult pentru buzunarul nostru,asa ca trecem mai departe.



Gasim un parc:





Cu multe locuri pentru rugaciune:



Ziua asta a fost una lunga.Nu stiu prin ce minune fetele au rezistat fara sa cricneasca,asa ca ne-am continuat plimbarea pana spre dupa masa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu