joi, 8 noiembrie 2012

Despre ochelari

Am ochelari pentru citit.Sunt noi nouți,au o ramă șmecheră,alb cu negru și m-au costat o grămadă de bani.Mai am doua perechi în sertar-de fapt ăia sunt ochelari-lupă,cumpărați de nevoie cand nu aveam cum să ajung la doctor-cumpărați dintr-un mall din Melbourne cu 5 dolari fiecare.O pereche roz care arată senzațional și o pereche argintii.Din păcate nu-i mai pot purta pentru că dacă ii port o să imi crească vertiginos dioptriile.
Ma intreb însă cat o să ma țină.
Să vă zic ceva.Sunt innebunită după ochelarii de soare.Nu plec nici la magazinul din colț fără ei.Sunt ca pițipoancele alea care nu se despart de ei.Am o singură regulă:nu-i port cocoțați pe vârful capului.
Preferații mei dintotdeauna au fost Ray-Ban.Ăia de polițist.Acum 10 ani când am fost prima oară in Grecia,ne-am oprit la un duty free de unde Jupanu' si-a luat o pereche de ochelari de soare.Da,Ray-Ban,de polițist.Prețul a fost excelent,100 de dolari,țin minte sigur.Eu mi-am luat un parfum,nici măcar nu mai știu ce marcă.Și acum plang după o pereche de ochelari ca ăia,dar nu cred ca-mi voi cumpăra vreodată.Din când in când ii mai șterpelesc pe ăia jupănești,dar mi-e așa frică sa nu-i sparg,ca nu mă ține mult.El nu știe,ii mai uită cateodata in mașină și vulpea...harșt...pune laba pe ei.
Cred ca in decurs de zece ani,am avut pe puțin 25 de perechi.Din ei,doar doi au fost de marcă și nici aia de top.Restul ieftineli de la Meli Melo si mai nou,de la H&M.
Pentru că dragii mei ii pierd sau ii rup sau cand  ma aplec ii scap pe jos și apoi calc pe ei,ii arunc in geanta si ii zgarii,de cele mai multe ori ma așez pe ei si aud crrrrrr...gata.Sau imi cade cate o lentila pe strada,asta e cea mai tare faza,ma amuza de fiecare data...Asa că la ce bun sa dau o avere pe o pereche de ochelari buni?Lumea zice lasa ca daca iti iei unii buni o sa ai grija de ei,aiurea!
Acum am in sertar 5 perechi.
Și totusi ce ma fac cu aștia noi nouți?!De o saptamana de cand ii am,i-am pierdut deja de 3 ori prin casa.Noroc ca nu-i scot in lume...
Dar am un plan bine pus la punct.Mi-am propus ca dacă până de ziua mea,in mai anul viitor adică,nu-i sparg/pierd/zgarii sa-mi cumpar o pereche nou-nouță de Ray-Ban!!!
Am zis.

3 comentarii:

  1. solutia gasita de mine ca sa stiu mereu unde mi-s ochelarii de vedere (si sa nu mai uit sa-i folosesc) - snur si pusi la gat. cand ii scot in pun direct in tocul lor, care-i dur si ii protejeaza.
    pentru ochelarii de soare insa n-am solutii, si eu ori ii pierd (ca pe umbrele), ori ii distrug involuntar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,o sa incerc,dar probabil mie o sa mi se rupa snurul:))))

      Ștergere
  2. Ai reusit sa iti iei o noua pereche Ray-Ban? :)

    RăspundețiȘtergere