vineri, 25 noiembrie 2011

Pe pilot automat

Am stat departe de lume si de blog.In afara faptului ca oboseala mi-a cuprins fiecare celula din corp,ca mi-a dat tarcoale o gripa pe care am ucis-o cu bai fierbinti si multe ceaiuri,am fost cuprinsa si de un sictir ingrijorator fata de orice urma de socializare.
De cand stau acasa si nu mai sunt obligata sa mimez diferite stari induse doar de convenienta sociala si de cand mi-am facut curat in minte ,pur si simplu nu mai am chef sa ascult pe oricine ,spunandu-mi orice.Chiar nu ma intereseaza parerile unora sau altora -nu ca m-ar fi interesat foarte mult inainte-dar unii oameni se simt datori  sa faca conversatie ,habar nu am din ce motiv.Tacerea este un lucru extrem de rar zilele astea si apreciez mai mult un zambet fermecator in locul unei avalanse de cuvinte si de pareri necerute de nimeni.Si am descoperit puterea lui NU.Cat e de bine cand poti sa spui:nu,nu vreau sau nu,nu sunt de acord .
Imi plac oamenii.Mult.Niciodata nu am fugit din calea lor.Am fugit insa din calea celor care te judeca,care dau verdicte,care au impresia ca sunt buricul pamantului,care cred ca lumea e in alb si negru,care nu iarta,care intra in viata ta fara sa-i chemi,care scormonesc,care uita cat e de buna viata.
Oamenii incrancenati.De o idee,de o stare.
Pilotul automat a functionat de minune.Am facut ce am vrut cu mintea mea,in timp ce imi onoram treburile zilnice.La 9 seara ma decuplam si adormeam inaintea fetelor.Nici macar la Vocea Romaniei nu am fost in stare sa ma uit...
Din pacate,am lipsit la intalnirea de seara cu spatiul meu drag.De obicei eu scriu noaptea,cand in casa e liniste,cand e aprinsa doar veioza,cand am castile pe urechi si ascult muzica,cand beau un pahar de vin.Sunt orele mele de relaxare.Blogul,apoi o carte,apoi somn.
De data asta a fost doar somn.Mult.Ca o binecuvantare.
Acum mi-am incarcat bateriile pana anul viitor.Azi am avut suspect de multa energie,asa ca perioada de hibernare a luat sfarsit.
Mi-am scos caietul pentru listele de Craciun,am sters praful de pe cutia cu beteala si decoratiuni,am pornit cuptorul,sunt pregatita.Si mai presus de orice, am trei carti care asteapta cuminti pe noptiera:
Memoriile... ,Inelul de Aur ,Copilaria la romani .Le mangai cu privirea si astept bucuroasa momentul cand le voi citi.
Si pentru ca zilele astea mi-a tinut de urat Michael Buble:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu